dilluns, 24 de juliol de 2017
Plaša Ajuntament, 1, Benavent de SegriÓ - 25132
Telèfon: 973777611 Fax: 973777627

NotÝcies

06/12/2016

NOU MUNICIPIS SUMEN ESFORăOS PER LA FIBRA ĎPTICA (Punt-Avui 5-12-2016)


Foto

Aquests ajuntaments del SegriÓ, propers a l'A-2, presenten un projecte de competitivitat per obtenir fons europeus i fer arribar la fibra en dos anys. La inversiˇ global Ús de 425.000 euros

ACN - LLEIDA Nou ajuntaments del SegriÓ, propers a l'eix que segueix l'autovia A-2, han unit esforšos per facilitar l'arribada de la fibra ˛ptica durant els pr˛xims dos anys als respectius municipis a travÚs de la xarxa troncal gestionada per la Xarxa Oberta de Catalunya.

Es tracta d'Alcoletge, Benavent de SegriÓ, Torrefarrera, Rossellˇ, Alpicat, Almacelles, Soses, Aitona i Torres de Segre. De manera coordinada i a travÚs del Consell Comarcal del SegriÓ han presentat un projecte d'especialitzaciˇ i competitivitat territorial per obtenir fons europeus que permetin cofinanšar l'actuaciˇ, amb la qual tambÚ s'han compromŔs a colĚlaborar econ˛micament la Xarxa Oberta i la Diputaciˇ de Lleida.

Posteriorment, els consistoris hauran d'arribar a acords amb algun operador de telecomunicacions perquŔ s'encarregui de desplegar la xarxa per l'interior de les poblacions i fer-la arribar aixÝ fins als domicilis o empreses. El projecte presentat suposa una inversiˇ global d'uns 425.000 euros, 120.000 dels quals els aportarÓ la Xarxa Oberta de Catalunya.

DesprÚs de reunir-se amb els alcaldes i la presidenta del Consell Comarcal del SegriÓ, MarÝa JosÚ Invernon, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puignerˇ, ha posat aquests ajuntaments com a model per al desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions al territori. AixÝ mateix, ha recordat als responsables municipals d'arreu del paÝs la importÓncia que tÚ poder disposar de la millor connectivitat possible, ja sigui a travÚs de la fibra ˛ptica o d'altres sistemes. TambÚ els ha demanat una aposta per facilitar que operadors privats assumeixin el desplegament de la xarxa a l'interior de les poblacions. Disposar de fibra ˛ptica al segle XXI Ús cabdal per al desenvolupament econ˛mic i social dels municipis, ha defensat Puignerˇ. Cal tenir present que alguns d'aquests nou municipis ja disposen de xarxa de fibra ˛ptica, com Ús el cas de Torrefarrera, on la companyia Adamo va iniciar el desplegament el 2014 fins al polÝgon industrial i posteriorment el va estendre fins a bona part del nucli urbÓ.

Actualment, aquesta mateixa companyia sueca estÓ desplegant la xarxa a l'interior del municipi d'Alpicat. Per altra banda, Alcoletge i Almacelles confien poder disposar del desplegament de la fibra ˛ptica durant el 2017.

El Pacte Nacional per a la Societat Digital implica que Catalunya estigui digitalitzada en un termini d'entre cinc i deu anys. á


Informació addicional


Mapa Web